WZC Home Sint-Franciscus

“Zorg is zoveel meer dan zorgen;
Zorg is liefde, hoop, betrokkenheid.
Zorg is welzijn willen borgen met kracht, geduld en tederheid.”

WZC Home Sint-Franciscus ligt in het centrum van Kwaremont, een van de deelgemeenten van Kluisbergen. Het is een gastvrij huis waar aandacht, zorg, warmte en nabijheid voor de bewoners en hun naasten heel vanzelfsprekend zijn.

In onze 3 woonverblijven is er plaats voor 113 bewoners. Zij worden door onze multidisciplinaire teams De Kluis, Hoogberg en Calmont door goede zorg omringd in een huiselijke woon-leef-zorgomgeving, waar familie en vrienden altijd welkom zijn.

Onze bewoners bepalen zelf de invulling van hun dag. Ze beslissen of ze de dag in hun eigen woonruimte willen doorbrengen of in de gezamenlijke woonkamers. De woonruimtes kunnen met eigen spullen worden ingericht om de sfeer van thuis zoveel mogelijk verder te zetten. De wensen van onze bewoners en van hun naasten staan continu centraal.

Bereik ons meteen

WZC Home Sint-Franciscus
Kwaremontplein 41
9690 Kluisbergen
info@homestfranciscus.be

Welke zorg- en dienstverleningen bieden wij?

Nathalie Mia 2

Permanent verblijf

Wat als thuis wonen niet meer mogelijk is? En je fysieke en/of mentale zorgbehoevendheid toeneemt? Dan kan een verhuis naar een woonzorgcentrum een oplossing bieden.

Meer informatie

IMG_2012

Kortverblijf

Wordt thuis wonen moeilijker? En ben je tijdelijk op zoek naar opvang en verzorging? Dan kan een kortverblijf een oplossing bieden.

Meer informatie

noah

Dagverzorging NOAH

Het dagverzorgingscentrum NOAH, dat staat voor NabijheidOntmoetingAandacht en Huiselijkheid, wordt in de oude pastorij te Kwaremont uitgebaat door Familiehulp.

Meer informatie

Assistentiewoningen

Onze ruime assistentiewoningen zijn de ideale nieuwe thuis voor 65-plussers die graag willen zelfstandig blijven wonen in een aangepaste en veilige woning.

Meer informatie

Seniorenrestaurant

Met het seniorenrestaurant ‘De Vliender’ wil Home Sint-Franciscus een plek creëren waar de oudere volwassenen niet alleen lekker, vers en gezond kunnen komen lunchen, maar het wil zo ook voor verbinding en ontmoeting zorgen.

Meer informatie

Extra zorg & langer thuis

Zorgnetwerk Cur@-Z vzw participeert en is drijvende kracht achter het zorgverbredingsproject (ZP3) Xtra Zorg & Langer Thuis.

Meer informatie

Historiek

Home Sint-Franciscus is als ‘home’ ontstaan in 1987 opgericht door enkele bevriende vrijwilligers uit het verenigingsleven in Kluisbergen.

Meer informatie

't Klokzeel

Het bewonersblad ”t Klokzeel’ is een communicatiemiddel tussen onze bewoners, de bestuurders, onze woonzorgmedewerkers, de vrijwilligers en iedereen die interesse heeft in ons huis.

Meer informatie

001

Tubbe-model

Eind 2019 werd het projectdossier van Home Sint-Franciscus goedgekeurd door de Koning Boudewijnstichting waardoor wij ondersteuning genieten om het Tubbe-model binnen woonzorgteam De Kluis in te voeren. 

Meer informatie

Onze vacatures

Onze medewerkers maken het verschil. Leergierige doorzetters en enthousiaste aanpakkers, daar is WZC Home Sint-Franciscus naar op zoek.

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Onze andere woonzorgcentra

WZC Huize Roborst

Kloosterstraat 1
9630 Zwalm (Roborst)

Copyright 2022 Cura-z vzw     Privacy     Disclaimer