Wonen en leven

“Hoe langer ik leef, hoe mooier het leven wordt.”

Frank Lloyd Wright, architect

Onze belofte in woorden...

Waar je gaat wonen, dat is jouw thuis, een plek waar jij de regie van het verder verloop van je leven in handen hebt. Want wat voor jou als belangrijk, zinvol en waardevol wordt ervaren, dat weet alleen jijzelf.

Het spreekt voor zich dat wij – als organisatie en medewerker – graag willen meeschrijven aan dat verhaal, door naar jouw wensen te luisteren en jou op die manier een persoonlijk en kwaliteitsvol aanbod voor te stellen.
We laten ons hiervoor inspireren door het Zweedse Tubbemodel, een organisatie- en managementmodel dat zowel bewoner als medewerker centraal stelt binnen de woonleefzorg.

De schoen die de één perfect past, knelt bij de ander.
En zo heeft iedereen ook een eigen maat voor een bevredigend leven.

Carl Gustav Jung, psychiater en psycholoog

Naast een zinvolle dagbesteding en een warme manier van wonen en leven an sich, willen we jou begeleiden, ondersteunen en tegemoetkomen waar nodig en wanneer je dat wenst. We trekken die lijn door als het over jouw zorg gaat, hoe jij jouw levenseinde-zorg ziet, de manier waarop je je sociale contacten wil verderzetten en diepere zingeving wil beleven. Dit in overleg met elkaar en je dierbaren, en steeds met jouw verhaal, jouw welzijn en jouw wensen voor ogen.

We zijn ervan overtuigd dat zolang jij leeft, je voluit moet kunnen leven!

... en in daden

Meehelpen in de moestuin, in de keuken – al is het maar om een komkommer te snijden of om de tafels in te dekken, korte wandelingen maken, meedoen aan spelletjes of op uitstap gaan, om dan moe maar voldaan te gaan slapen en op te staan wanneer men wil. Zo zien wij onze ouderen wonen en leven in onze woonzorghuizen.

Kijk maar naar het filmpje hiernaast!

Copyright 2022 Cura-z vzw     Privacy     Disclaimer