WZC Huize Roborst

“Bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers
zorgen samen voor de huiselijke en knusse sfeer.
Er is veel behulpzaamheid en onderlinge zorgzaamheid.
Samen met de gezelligheid zijn dát de kenmerken
van wonen in WZC Huize Roborst.”

WZC Huize Roborst ligt in het centrum van Roborst, een van de 12 deelgemeenten van Zwalm. Het is een gastvrij huis waar aandacht, zorg, warmte en nabijheid voor de bewoners en hun naasten heel vanzelfsprekend zijn.

In onze 3 woonverblijven is er plaats voor 104 bewoners. Zij worden door onze multidisciplinaire teams ZON, STER en MAAN door goede zorg omringd in een huiselijke woon-leef-zorgomgeving, waar familie en vrienden altijd welkom zijn.

Onze bewoners bepalen zelf de invulling van hun dag. Ze beslissen of ze de dag in hun eigen woonruimte willen doorbrengen of in de gezamenlijke woonkamers. De woonruimtes kunnen met eigen spullen worden ingericht om de sfeer van thuis zoveel mogelijk verder te zetten. De wensen van onze bewoners en van hun naasten staan continu centraal.

Bereik ons meteen

WZC Huize Roborst
Kloosterstraat 1
9630 Zwalm (Roborst)
info@huizeroborst.be

Welke zorg- en dienstverleningen bieden wij?

Permanent verblijf

Wat als thuis wonen niet meer mogelijk is? En je fysieke en/of mentale zorgbehoevendheid toeneemt? Dan kan een verhuis naar een woonzorgcentrum een oplossing bieden.

Meer informatie

Kortverblijf

Wordt thuis wonen moeilijker? En ben je tijdelijk op zoek naar opvang en verzorging? Dan kan een kortverblijf een oplossing bieden.

Meer informatie

Dagverzorging

Overdag op weekdagen bieden we dagopvang en -zorg op maat aan senioren met dementie of ouderen die thuis vereenzamen. Wij bieden een thuisondersteunende oplossing voor psychisch en fysisch zorgbehoevenden.

Meer informatie

Seniorenrestaurant

Het aanbieden van zelfgemaakte, huiselijke maaltijden aan de oudere inwoners van de gemeente heeft als voornaamste doel mensen te verbinden, mensen uit hun sociaal isolement te halen en bewoners en buurtbewoners te verenigen/herenigen.

Meer informatie

Extra zorg & langer thuis

Zorgnetwerk Cur@-Z vzw participeert en is drijvende kracht achter het zorgverbredingsproject (ZP3) Xtra Zorg & Langer Thuis.

Meer informatie

Historiek

WZC Huize Roborst is als ouderentehuis ontstaan in 1990, opgericht door enkele pioniers die elkaar vonden in een gemeenschappelijk idee binnen het Zwalmse christelijke sociale middenveld.

Meer informatie

Het bewonersblad

Het bewonersblad ‘Den Bostzegel’ is een communicatiemiddel tussen onze bewoners, de bestuurders, onze woonzorgmedewerkers, de vrijwilligers en iedereen die interesse heeft in ons huis.

Meer informatie

De Vriendenkring

Naast de vrijwilligers die intern een handje toesteken, kan WZC Huize Roborst ook steeds rekenen op zijn vaste vrijwilligersploeg: De Vriendenkring van WZC Huize Roborst. Zij organiseren o.a. jaarlijks onze Kaas & Wijn en Winterhappening.

Meer informatie

Oriënterend kortverblijf

Dit richt zich op ouderen (65+) met zorgnoden die thuis wonen en zich in een potentiële crisissituatie bevinden of die na een verblijf in het ziekenhuis extra ondersteuning nodig hebben om de terugkeer naar huis voor te bereiden.

Meer informatie

Onze vacatures

Onze medewerkers maken het verschil. Leergierige doorzetters en enthousiaste aanpakkers, daar is WZC Huize Roborst naar op zoek.

Volg ons op Facebook

Onze andere woonzorgcentra

WZC Home Sint-Franciscus​

Kwaremontplein 41
9690 Kluisbergen

Copyright 2022 Cura-z vzw     Privacy     Disclaimer