Zorg naar wens

“We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen.”

Ronald Reagan, president

Wie kan bij ons terecht?

Iedereen met een zorgvraag.

Zelfredzaam blijven

Als organisatie werken we aan een correcte, respectvolle, maar vooral belevingsgerichte basishouding van al onze woonleefbegeleiders.

In beide huizen zetten we sterk in op multidisciplinaire teams bestaande uit woonleefbegeleiders die naast hun kennis vooral warmte als diploma kunnen voorleggen: dat zijn onze zorgkundigen, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, verpleegkundigen, psychologen en trajectbegeleiders, maar ook onze logopediste, diëtiste en beeldend en verhalend therapeute.
Samen streven we naar een zo lang mogelijk behoud van zelfredzaamheid op psychisch, lichamelijk, sociaal en spiritueel vlak. Dit gebeurt steeds in nauw overleg met de bewoner, de familie en/of mantelzorger.

Het opperste geluk in het leven is de overtuiging dat je bemind wordt
om wie je bent, of liever nog, ongeacht wie je bent.

Victor Hugo, schrijver

Uitgebreide zorgcultuur

DSCN6674_Snapseed

Zingevingscultuur

Zingeving gaat over het geven van betekenis/zin aan levensgebeurtenissen. Het gaat over wat je leven écht de moeite waard maakt en hoe we het leven kunnen begrijpen.

Meer informatie

Palliatieve zorgcultuur

Wanneer genezing niet meer mogelijk is, bieden we in de laatste levensfase van onze bewoner palliatieve zorg. Samen met de palliatief verpleegkundigen en de werkgroep werken we een palliatief beleid uit, gesteund op volgende aandachtspunten:

Meer informatie

Samenzorgcultuur

In het kader van een kwaliteitsgerichte werking binnen onze woonzorghuizen stellen wij onszelf en onze werking in het bijzonder op regelmatige tijdstippen in vraag, om onszelf en de werking steeds weer te verbeteren.

Meer informatie

Ontbijtbuffet3

Huisprojecten

Ook in onze huizen worden we regelmatig geconfronteerd met ouderen die specifieke problemen ondervinden en extra aandacht nodig hebben. 

Meer informatie

Multidisciplinaire teams

Samen met onze zorg- en verpleegkundigen, sociale dienst en huisartsen maken ook onze therapeuten deel uit van onze multidisciplinaire teams.

Meer informatie

Ondersteunende teams

De keukens in onze huizen beschikken beiden over een uiterst gedreven team dat van iedere maaltijd een culinaire uitdaging maakt.

Meer informatie

Kapsalon

In onze beide huizen is er op regelmatige tijdstippen een kapster aanwezig. Het kapsalon is open op afspraak. Op eigen initiatief van onze bewoners kan een afspraak gemaakt worden.

Meer informatie

Medische pedicure

De medische pedicure verzorgt de voeten van onze ouderen met uiteenlopende voetproblemen en neemt kleine klachten weg om grotere klachten te voorkomen. 

Meer informatie

Wat ik niet zeggen kan
en niet kan schrijven,
zal ergens diep in mij
toch bij me blijven.

Ongehoord
maar in een lieve duisternis
verbergt zich iets
dat meer dan woorden is.

Toon Hermans, schrijver

Copyright 2022 Cura-z vzw     Privacy     Disclaimer