Historiek

“Dat is de vreugde om de kleine dingen: de sleutel
om overal en altijd een beetje gelukkig te zijn.”

Phil Bosmans, schrijver

Een stukje geschiedenis

Home Sint-Franciscus is als ‘home’ ontstaan in 1987 opgericht door enkele bevriende vrijwilligers uit het verenigingsleven in Kluisbergen.

Dankzij het pionierswerk van hen en van enkele bondgenoten uit het middenveld werden relatief snel na de stichting van de vzw enkele erkende opvangbedden voor ouderen van de Zuster Franciscanessen overgenomen.

Home Sint-Franciscus zette het werk van de congregatie verder, samen met nog enkele aanwezige zusters en nieuwe vrijwilligers.

De vzw kreeg stap voor stap de kloostersite daarvoor in erfpacht. Gaandeweg groeide de ‘home’ uit tot een bloeiend en vooruitstrevend rusthuis met veel leven en sfeer op en rond de werkvloer, vanuit een sterke visiegedreven begeestering.

Heel wat innovatieve projecten werden gesteund of gestuurd vanuit de directie en bestuur, die altijd open stonden voor nieuwe samenwerkingen op zoek naar toegevoegde waarde voor de ouderen van morgen.

Het woonzorghuis is geruime tijd verbonden met aangename assistentiewoningen, en er wordt samen met Familiehulp ook dagopvang aangeboden.

Er wordt uiteraard ook hier al enkele jaren gewerkt aan nieuwe toekomstplannen om de ‘home’ ook in de toekomst een comfortabel huis te laten blijven met kleinschalige en aangename gastverblijven dichtbij de lokale gemeenschappen.

Copyright 2022 Cura-z vzw     Privacy     Disclaimer