Samenzorgcultuur

“De familie heeft onze aandacht soms meer nodig dan de bewoner.”

Samen beter zorgen

In het kader van een kwaliteitsgerichte werking binnen onze woonzorghuizen stellen wij onszelf – en onze werking in het bijzonder op regelmatige tijdstippen in vraag, om onszelf en de werking constant te verbeteren.

Wie is er in een betere positie dan onze ‘klanten’ – onze bewoners en familie – om ons en onze werking zowel objectief als subjectief te evalueren.

Wat onze bewoners betreft, hebben wij de reeds bestaande bewonersraad, maar ook de families van onze bewoners  – en daarmee ook de bewoners die zelf niet meer in de mogelijkheid zijn hun wensen kenbaar te maken –  mogen niet vergeten worden. Het is niet onbelangrijk ook deze mensen te laten participeren door naar hen te luisteren en hen gericht te informeren zodat we steeds kwaliteitsvol werk kunnen leveren.

Zo zorgen we samen voor een betere zorgcultuur. Elke eerste contactpersoon krijgt daarom een schriftelijke uitnodiging waarin hij/zij wordt gevraagd een afspraak te maken met onze sociale diensten, uiteraard geheel vrijblijvend.

Als er geen liefde is,
is er geen huwelijk, geen gezin en geen familie.
Als er geen liefde is,
is er geen vriendschap, geen steun en geen levensvreugde.
Als er geen liefde is,
is er geen gemeenschap… alleen maar woestijn.

Toon Hermans, dichter

Heb je een specifieke vraag over onze familiewerkingen?

Copyright 2022 Cura-z vzw     Privacy     Disclaimer