Seniorenrestaurant

“Mijn gezicht draagt al mijn herinneringen. Waarom zou ik die uitwissen?”

Diane von Furstenberg, modeontwerpster

Huiselijke maaltijden

Het aanbieden van zelfgemaakte, huiselijke maaltijden aan de oudere inwoners van de gemeente heeft als voornaamste doel mensen te verbinden, mensen uit hun sociaal isolement te halen en bewoners en buurtbewoners te verenigen/herenigen. Het is een bewuste keuze om kleinschalig te starten.

Vanuit de filosofie dat 65-plussers vooral volwassenen zijn die nuttig zijn in de maatschappij willen we bovenal een sociaal restaurant zijn waar mensen gastvrijheid kunnen ervaren in een warme, huiselijke sfeer.

We willen dagelijks een warme, kwaliteitsvolle maaltijd aanbieden. De maaltijd bestaat uit soep, een warm hoofdgerecht en een dessert, inclusief water. De soep wordt opgediend om 12u. Wie vooraf graag een aperitiefje wil, moet dat vooral doen. We voorzien zachte prijzen en de nodige bediening. Het menu wordt maandelijks uitgehangen aan het onthaal.

Af en toe wordt ook een alternatieve maaltijd als tweede keuze voorgesteld. Dieetmaaltijden kunnen verkregen worden, mits vooraf gemaakte afspraken.

Hoe inschrijven?

Voor heel wat senioren is het bereiden van een warme maaltijd soms een lastige opdracht. Alleen eten is ook vaak niet altijd prettig. Daarom kunnen zij terecht in ons seniorenrestaurant ‘Samen aan tafel’.

Het restaurant is iedere werkdag van maandag tot vrijdag geopend en er wordt geserveerd om 12u. Reserveren kan enkel op weekdagen vóór 12u30 en telkens de dag voordien. Reservaties voor maandag moeten dus op vrijdag vóór 12u30 worden doorgegeven.

Een maaltijd bedraagt €9. Door de samenwerking met OCMW Zwalm kunnen alle Zwalmse senioren vanaf 60 jaar genieten van een mobiliteitskorting van €3.

  • €7: inwoners van Zwalm vanaf 60 jaar
  • €10: inwoners buiten Zwalm of inwoners van Zwalm < 60 jaar

Inschrijven kan mondeling aan het onthaal, telefonisch op 055/49 61 66 of via info@huizeroborst.be.

Het maandmenu van 23/5 tem 17/6 kan u hier terugvinden
Het maandmenu van 18/6 tem 11/7 kan u hier terugvinden

Wat met liefde is bereid,
leidt altijd tot gezelligheid.

Copyright 2022 Cura-z vzw     Privacy     Disclaimer